Monument verbouwen

Heb je een karakteristiek pand, monumentale woning of bedrijfspand en wil je verbouwen of verduurzamen? Wij hebben de ervaring en kennis om samen met jou de mogelijkheden te onderzoeken en het vergunningtraject in te gaan. Een gebouw met een monumentale status verbouwen kan niet zomaar. De buitenkant van een monumentaal pand is beschermd, maar soms ook onderdelen van de binnenkant. Er gelden strengere regels voor onderhoud en verbouwen en de mogelijkheden voor verbouwen zullen beperkter zijn dan wanneer er geen monumentale status geldt. Met een goed onderzoek, doordachte onderbouwing en zorgvuldige aanpak is er toch vaak veel mogelijk. Wij nemen je stap voor stap mee in het traject.

Begeleiding bij het verbouwen van een monument

Een monument verbouwen brengt vaak beperkingen met zich mee. Wij bedenken creatieve oplossingen om het maximale uit jouw verbouwing te halen. Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden en gaan voor je in gespek met de gemeente en monumentencommmissie om de verbouwplannen haalbaar te krijgen.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer informatie over onze aanpak voor het realiseren van jouw bouwplannen? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Met onze expertise en creativiteit zorgen we ervoor dat jouw bouwproject een succes wordt.