Herbestemmen vastgoed

Van der Grijspaarde bouwkundig ontwerp- en adviesburo biedt uitgebreide ondersteuning aan zowel particulieren als zakelijke klanten bij het herbestemmen van bestaande gebouwen of terreinen. 

Wil je advies over een herbestemmingstraject of heb je plannen voor het herbestemmen van bijvoorbeeld een zakelijk pand naar wonen? Wij helpen je graag verder. Met onze kennis van de wet- en regelgeving en ervaring in het herbestemmen van vastgoed, kunnen we je goed adviseren over de regels, bestemmingsplannen en welstandsbeleid van gemeenten. Wij adviseren, onderzoeken de haalbaarheid, werken het plan uit en gaan in dialoog met de gemeente om de plannen haalbaar te krijgen. Zo hebben wij verschillende panden een andere bestemming gegeven: winkels werden woningen, een karakteristiek pand werd een boutique hotel, een voormalig bankgebouw werd omgezet naar appartementen en een voormalig gemeentehuis is nu een bed & breakfast.

Visualisatie en 3D-technieken

Wanneer je ervoor kiest om samen met ons een nieuw bouwproject aan te gaan, bieden wij oplossingen om het project goed in beeld te brengen met realistische visualisaties. Wij maken gebruik van de 3D-BIM-tekensoftware van ArchiCAD. Hiermee kunnen 3D-impressies perfect zowel exterieur als interieur weergeven. Met deze duidelijke 3D impressies kun je betrokkenen van een nieuw bouwproject informeren en creëer je draagvlak voor je project. 

3D maquettes

Met de nieuwste 3D-technieken kunnen wij het schetsontwerp van een gebouw of terrein al in de beginfase uitprinten als een maquette. Onze maquettes worden in eigen beheer op schaal geprint. Zo wordt het project al in een vroeg stadium "levensecht". Op deze manier kunnen we de plannen professioneel presenteren aan gemeenten, welstand, stedenbouwkundigen en in een later stadium kan het als verkoopmateriaal gebruikt worden door de makelaar.

Onze persoonlijke aanpak

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor jouw bouwproject, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze uitgebreide ervaring, grondige kennis en persoonlijke aanpak maken ons de ideale keuze. Neem contact met ons op voor bouwkundig advies op maat en laat ons je begeleiden naar een succesvolle realisatie van jouw project.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer informatie over onze aanpak voor het realiseren van jouw bouwplannen? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Met onze expertise en creativiteit zorgen we ervoor dat jouw bouwproject een succes wordt.